Повідомлення про проведення річних загальних зборів ПрАТ УВСК 2018

Повідомлення  про  проведення  річних загальних  зборів приватного акціонерного товариства “Українська військово - страхова компанія”

Додаток №1 до Протоколу засідання Наглядової Ради

ПрАТ „УВСК” №03/02/2018 від 15 лютого 2018 р.

Затверджено рішенням Наглядової Ради

ПрАТ „УВСК” від 15 лютого 2018 року

 

Повідомлення  про  проведення  річних загальних  зборів приватного акціонерного товариства “Українська військово - страхова компанія”  (Далі-Товариство). місцезнаходження м. Київ, вул. Григорія Андрющенка, буд. 4  (Літера Б).

 

Товариство повідомляє акціонерів, що 21 березня 2018 року о 15.00 годині, будуть проведені  річні загальні збори акціонерів в офісі Товариства, в залі засідань №1 за адресою місцезнаходження Товариства.

Час початку реєстрації акціонерів для участі у загальних зборах  14.00 годині

Час закінчення реєстрації акціонерів для участі у загальних зборах  14.55 годині

Дата складення переліку акціонерів, які мають право на участь у загальних зборах               15 березня 2018 року.

          Перелік питань разом з проектом рішень щодо кожного з питань, включених до проекту порядку денного:

Питання 1 проекту порядку денного: «Про обрання Лічильної комісії»

Проект рішення з цього питання:

1. Для надання роз`яснень з питань голосування, підрахунку голосів та інших питань, пов`язаних із забезпеченням проведення голосування на Загальних зборах, обрати лічильну комісію Загальних зборів в складі Голови лічильної комісії Білодід Олени Олександрівни, члена лічильної комісії Ясінської Ольги Володимирівни.

Питання 2  проекту порядку денного:  «Про порядок та спосіб засвідчення бюлетенів  для  голосування».

Проект рішення з цього питання:

Бюлетені  для  голосування засвідчуються підписом Голови реєстраційної комісії Михайліченка Г.М.

питання 3 проекту порядку денного: «Про обрання Голови річних загальних зборів Товариства, Секретаря річних Загальних зборів Товариства та уповноваження Голови річних загальних Зборів Товариства та Секретаря Річних загальних Зборів Товариства підписати протокол Річних загальних Зборів акціонерів».

Проект рішення з цього питання:

1. Обрати Головою  загальних Зборів Голову Наглядової ради Кукіна А.Ф. , Секретарем загальних Зборів Начальника юридичного відділу Гарбуз Н.А.

2. Уповноважити Голову загальних Зборів Кукіна А.Ф. та Секретаря загальних Зборів Гарбуз Н.А. підписати протокол Загальних Зборів.

 

питання 4 проекту порядку денного: «Про затвердження порядку ведення (регламенту) Загальних Зборів акціонерів Товариства».

Проект рішення з цього питання

Затвердити регламент розгляду питань порядку денного  на Загальних Зборах:

1).  Для  доповідачів встановити час виступу 10 хвилин, співдоповідачів – 5 хв., для обговорення – 3 хв.

2). Надати можливість Голові зборів додавати час на виступ, якщо цього вимагає предмет обговорення.

 

питання 5 проекту порядку денного: «Розгляд звіту Правління Товариства за 2017 рік. та затвердження заходів за результатами його розгляду».

 

Проект рішення з цього питання:

1) Затвердити Звіт Правління про фінансово-господарські результати діяльності Товариства за      2017 рік.

2) Затвердити заходи за результатами розгляду Звіту Правління Товариства  за 2017 рік

 

питання 6 проекту порядку денного:

«Розгляд звіту Наглядової Ради Товариства  за 2017  рік  та затвердження заходів за результатами його розгляду».

Проект рішення з цього питання:

1) Затвердити Звіт Наглядової ради Товариства за 2017 рік.

2) Затвердити заходи за результатами розгляду Звіту Наглядової ради Товариства за 2017 рік.

 

питання 7 проекту порядку денного:  «Розгляд звіту Ревізора Товариства за 2017 рік. Прийняття рішення за наслідками розгляду звіту Ревізора Товариства за 2017  рік. Розгляд та  затвердження   висновку  Ревізора  Товариства  за результатами перевірки фінансово-господарської діяльності Товариства за 2017 рік.

Проект рішення з цього питання:

1). Затвердити звіт Ревізора Товариства за 2017 рік.   

2). Затвердити Висновки Ревізора Товариства за результатами перевірки фінансово-господарської діяльності Товариства за 2017 рік.

 

питання 8 проекту порядку денного:  «Про затвердження результатів фінансово-господарської діяльності (річного звіту) та балансу Товариства за 2017 рік».

Проект рішення з цього питання:

Затвердити баланс та річний звіт Товариства за 2017 рік.

 

питання 9  проекту порядку денного:  «Про розподіл прибутку Товариства за 2017 рік».

Проект рішення з цього питання:

 

Здійснити розподіл прибутку за 2017 рік - 9 415 861,60 грн.

 

1). 5% - 470 793,08 грн.  від суми прибутку направити на  формування  резерву, відповідно               п.6.5. Статуту;

2). 4 999 995,60 грн. направити на  збільшення статутного капітал шляхом підвищення номінальної вартості акцій;                                                                                                                                                                                                                                                  

3). 760 000,00 грн. направити на виплату дивідендів акціонерам ;

4). Залишок нерозподіленого прибутку за 2017 рік - 3 185 072,92 грн.

За попередні періоди - 858 580,36 грн.

Всього нерозподілений прибуток - 4 043 653,28 грн.

 

питання 10 проекту порядку денного:  «Прийняття рішення про спосіб виплати дивідендів акціонерам».

Проект рішення з цього питання:

Здійснити виплату дивідендів безпосередньо акціонерам.

 

питання 11 проекту порядку денного:  «Про збільшення статутного капіталу товариства шляхом підвищення номінальної вартості акцій за рахунок спрямування до статутного капіталу частини прибутку».

Проект рішення:

Збільшити статутний капітал Товариства шляхом підвищення номінальної вартості акцій  за рахунок спрямування до статутного капіталу частини прибутку - 4 999 995,60 грн.

 

питання 12 проекту порядку денного: «Про затвердження рішення про випуск акцій нової номінальної вартості».

Проект рішення з цього питання:

Затвердити рішення про випуск акцій нової номінальної вартості.

 

питання 13 проекту порядку денного:  «Про внесення змін до Статуту Товариства в зв'язку з приведенням Статуту Товариства у відповідність із нормами Закону України                              «Про акціонерні товариства» та пов’язаних зі збільшенням статутного капіталу шляхом підвищення номінальної вартості акцій та затвердження Нової редакції статуту».

Проект рішення:

1. Внести зміни до Статуту Товариства в зв'язку з приведенням Статуту Товариства у відповідність із нормами Закону України «Про акціонерні товариства» та пов’язаних зі збільшенням статутного капіталу шляхом підвищення номінальної вартості акцій.

2. Затвердити Статут у Новій редакції.

 

питання 14 проекту порядку денного: «Про уповноваження Голови Річних загальних Зборів акціонерів та Секретаря Річних загальних Зборів акціонерів підписати нову редакцію Статуту Товариства».

Проект рішення:

Уповноважити Голову Річних загальних Зборів акціонерів та Секретаря Річних загальних Зборів акціонерів підписати нову редакцію Статуту Товариства.

 

питання 15 проекту порядку денного:  Про затвердження нової редакції Положення про Наглядову Раду Приватного акціонерного товариства «Українська військово-страхова компанія» у зв'язку зі змінами, внесеними у Закон України  «Про акціонерні товариства».

Проект рішення:

Затвердити нову редакцію Положення про Наглядову Раду Приватного акціонерного товариства «Українська військово-страхова компанія» у зв'язку зі змінами, внесеними у Закон України  «Про акціонерні товариства».

 

питання 16 проекту порядку денного:  Про затвердження нової редакції Положення про Загальні Збори Приватного акціонерного товариства «Українська військово-страхова компанія» у зв'язку зі змінами, внесеними у Закон України  «Про акціонерні товариства».

Проект рішення:

Затвердити нову редакцію Положення про Загальні Збори Приватного акціонерного товариства «Українська військово-страхова компанія» у зв'язку зі змінами, внесеними у Закон України  «Про акціонерні товариства».

 

питання 17 проекту порядку денного: «Прийняття рішення про дозвіл Голові Правління укладати договори страхування, перестрахування, якщо їх вартість перевищує 10 відсотків вартості активів Товариства на період до дати прийняття черговими річними загальними зборами рішення з цього питання».

Проект рішення:

Дозволити Голові Правління укладати договори страхування, перестрахування, вартість яких перевищує 10 відсотків вартості активів Товариства, на період до дати прийняття черговими річними загальними зборами рішення з цього питання, гранична сукупна вартість (грошова сума, в межах якої  Товариство   відповідно  до  умов  таких  договорів   несе   відповідальність)  яких  не перевищуватиме 900 000 000 000,00 гривень (дев'ятсот мільярдів грн. 00 коп.).

 

               Адреса веб-сайту, Товариства: www.vsk.com.ua.,  на якому розміщена інформація з проектом рішень щодо кожного з питань, включених до проекту порядку денного, а також інформація, зазначена в частині четвертій ст. 35  Закону України «Про акціонерні товариства»;

    Порядок ознайомлення акціонерів з матеріалами, з якими вони можуть ознайомитися під час підготовки до загальних зборів:

    Акціонери мають можливість ознайомитися з документами, необхідними для прийняття рішень з питань порядку денного, за місцезнаходженням Товариства у робочі дні у робочий час                     (з 9.00 до 18.00) (Перерва на обід: з 13.00 до 14.00) у кабінеті №10,  а в день проведення загальних зборів  - в залі засідань №1

    Посадова особа товариства, відповідальна за порядок ознайомлення акціонерів з документами:

    Заступник Голови Правління - Головний бухгалтер Товариства Кондратьєва Людмила Анатоліївна.

 

    Права, надані акціонерам відповідно до вимог статей 36 та 38 цього Закону України «Про акціонерні товариства», якими вони можуть користуватися після отримання повідомлення про проведення загальних зборів, а також строк, протягом якого такі права можуть використовуватися:

      Кожний акціонер має право внести пропозиції щодо питань, включених до проекту порядку денного загальних зборів акціонерного товариства.

    Пропозиції вносяться не пізніше ніж за 20 днів до дати проведення загальних зборів акціонерного товариства, Пропозиції щодо включення нових питань до проекту порядку денного повинні містити відповідні проекти рішень з цих питань.

    Пропозиція до проекту порядку денного загальних зборів акціонерного товариства подається в письмовій формі із зазначенням прізвища акціонера, який її вносить, кількості, типу та/або класу. Пропозиції акціонерів (акціонера), які сукупно є власниками 5 або більше відсотків голосуючих акцій, підлягають обов'язковому включенню до проекту порядку денного загальних зборів.

    Зміни до проекту порядку денного загальних зборів вносяться лише шляхом включення нових питань та проектів рішень із запропонованих питань.

    У разі внесення змін до проекту порядку денного загальних зборів акціонерне товариство не пізніше ніж за 10 днів до дати проведення загальних зборів повідомляє акціонерів про такі зміни та направляє/вручає порядок денний, а також проекти рішень, що додаються на підставі пропозицій акціонерів.

 

Порядок участі та голосування на загальних зборах за довіреністю:

    Акціонер має право призначити свого представника постійно або на певний строк. Акціонер має право у будь-який момент замінити свого представника, повідомивши про це виконавчий орган акціонерного товариства.

    Повідомлення акціонером відповідного органу товариства про призначення, заміну або відкликання свого представника може здійснюватися за допомогою засобів електронного зв’язку відповідно до законодавства про електронний документообіг.

    Довіреність на право участі та голосування на загальних зборах, видана фізичною особою, посвідчується нотаріусом або іншими посадовими особами, які вчиняють нотаріальні дії, а також може посвідчуватися депозитарною установою у встановленому Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку порядку.

    Довіреність на право участі та голосування на загальних зборах акціонерного товариства може містити завдання щодо голосування, тобто перелік питань порядку денного загальних зборів із зазначенням того, як і за яке (проти якого) рішення потрібно проголосувати. Під час голосування на загальних зборах представник повинен голосувати саме так, як передбачено завданням щодо голосування.

    Якщо довіреність не містить завдання щодо голосування, представник вирішує всі питання щодо голосування на загальних зборах акціонерів на свій розсуд.

    Акціонер має право видати довіреність на право участі та голосування на загальних зборах декільком своїм представникам.

    Акціонер має право у будь-який час відкликати чи замінити свого представника на загальних зборах акціонерного товариства.

    Надання довіреності на право участі та голосування на загальних зборах не виключає право участі на цих загальних зборах акціонера, який видав довіреність, замість свого представника.

 

Інформація про загальну кількість акцій та голосуючих акцій станом на дату складання переліку осіб, яким надсилається повідомлення про проведення загальних зборів:

Станом на 15 лютого 2018 року загальна кількість акцій-1608, голосуючих акцій-1608

 

Перелік документів, що має надати акціонер (представник акціонера) для його участі у загальних зборах.

Для  участі у загальних зборах акціонер надає  паспорт громадянина України, а представник акціонера паспорт громадянина України  та довіреність на право участі та голосування на загальних зборах

(Анна Макарчук)